<
НОВИНИ ДНЯ: Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонцявсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2024 284

Зеленський про обмін полоненими "всіх на всіх": це можна зробити до завершення війни

Обмін полоненими з Російською Федерацією у форматі "всіх на всіх" можливий лише в одному випадку.

2_rbc_ua_2d82649ab4057f03dd17c1498a19d2d5_650x410_05.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на українського президента Володимира Зеленського під час звернення до прикордонників з нагоди дня Державної прикордонної служби України.

"Бажано обміняти "всіх на всіх". Всі адекватні країни підтримують цей трек. У нас йдуть обміни. Вони повільніші, чим хотілося. Трек "всіх на всіх" спроможний в одному випадку", - сказав президент.

Зеленський пояснив, що питання обміну полоненими "всіх на всіх" буде одним з питань, яке будуть обговорювати на установчому саміті миру у Швейцарії.

"Деякі скептично кажуть, що це тільки після закінчення війни, бо це одна з умов закінчення війни. Я вважаю, що у нас є можливість зробити це, спробувати це зробити раніше. Як? Є практичний майданчик - саміт миру. Практичним він буде, коли відбудеться саміт", - пояснив глава держави.

Глобальний саміт миру

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії пройде перший Глобальний саміт миру, у якому візьмуть участь лідери низки держав. Точний список країн, які будуть представлені на заході, поки що невідомий.

Раніше Зеленський повідомив, що на саміт запрошені країни усіх континентів.

Головною метою зібрання буде обговорення "формули миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про обмін полоненими "всіх на всіх": це можна зробити до завершення війни 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2024 284
Еще материалы раздела «Україна»