<
НОВИНИ ДНЯ: Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війнивсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2024 224

Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку

В Україні змінили правила бронювання чиновників від мобілізації. Зокрема, військовозобов'язані громадяни, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть бути призвані до армії.

_prapor_ukrayini_128_ogshb__gettyimages_1237543876__1__85e9e52a54a2b6b5f666f1470ef8949b_650x410_05.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися. Зараз будуть заброньовані державні службовці категорії А - це голови селищних та міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури та є головами державних органів та органів місцевого самоврядування", - сказав Лазуткін.

За його словами, категорії Б та В - вже будуть бронюватися лише на 50%.

"Тобто люди, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть бути мобілізованими. Ну, а категорія В - це вже виконавці", - додав речник Міноборони.

Як розповів Лазуткін, також відстрочку матимуть представники керівних органів державного управління, судді, Нацполіція, Національна гвардія, а також люди, які залучені до кіберзахисту.

Новий закон про мобілізацію

Нагадаємо, вже з 18 травня набуває чинності новий закон про мобілізацію.

У ньому, зокрема, уточнили категорії військовозобов'язаних, яким надається відстрочка та бронювання від мобілізації.

Також в Україні запрацює електронний кабінет призовника, який запустять 18 травня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»