<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2024 244

Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк

Довгоочікуваний пакет військової допомоги від США в поєднанні з активізацією європейської підтримки може не тільки послабити та відвернути російські атаки влітку, але й, можливо, дати Україні стратегічну ініціативу.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю The Times.

"Пріоритетна зброя, яку ми потребуємо ззовні - це засоби протиповітряної оборони, щоб захистити наших людей, міста та інфраструктуру від російських повітряних та ракетних ударів", - наголосив Павлюк.

Також він зауважив на необхідності далекобійної артилерії, яка є дуже важливою для України.

Як стверджує Павлюк, маючи хорошу протиповітряну оборону і далекобійну артилерію, українські сили оборони могли б відібрати у росіян стратегічну перевагу на полі бою.

Допомога західних партнерів Україні

Нагадаємо, що лише нещодавно Плата представників США проголосувала за ініційований спікером Майком Джонсоном законопроєкт стосовно допомоги Україні, після чого його було схвалено Сенатом, а також підписано головою Білого дому Джо Байденом. Тоді ж президент США анонсував новий пакет підтримки для нашої держави.

Зокрема, президент України Володимир Зеленський зауважив, що допомога з боку США також включатиме далекобійні ракети ATACMS. Але як виявилось пізніше, Штати вже передали боєприпаси Силам оборони ще на початку квітня.

Напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що країни-члени Альянсу не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні. Однак найближчим часом потік боєприпасів збільшиться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»