<
НОВИНИ ДНЯ: Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
06.05.2024 236

Епіфаній розповів, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

Епіфаній наголосив, що російська церква не повинна маскуватися під назвою української церкви.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, що близько 4% населення України ще досі підтримує діяльність УПЦ Московського патріархату. Пише ТСН. 

Про це очільник ПЦУ розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Але це не дивно, тому що цей відсоток населення підтримує також і Путіна. Тобто є певний відсоток українців, які вважають, що вони повинні бути в цьому єдиному "рускому світі", - зазначив Епіфаній.

Він також додав, що в Україні може існувати російська церква, але при цьому вона не повинна маскуватися під назвою української церкви.

"Тобто якщо ви хочете бути невід'ємною частиною Російської православної церкви, то, будь ласка, пишіть на своїх храмах, що ви є Російською православною церквою, а не вводьте українців в оману, що ви є українською церквою, а насправді ви такою не є", - наголосив Епіфаній.

Оценка материала:

5.00 / 2
Епіфаній розповів, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
06.05.2024 236
Еще материалы раздела «Україна»