<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
06.05.2024 211

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: що змінилося

Ступінь придатності до військової служби буде встановлюватися ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу та таблиці додаткових вимог до стану здоровʼя.

2ca31ce4f6c2bcf553c492adf78a67af_06.05.24

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами. Пише ТСН. 

Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони України.

4 травня, набули чинності зміни до положення про військово-лікарську експертизу у ЗСУ відповідно до наказу міністра оборони України №402. Цими змінами було скасовано статус "обмежено придатний", а також оновлено перелік хвороб, з якими можуть або не можуть мобілізувати. "Фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності. Тепер члени ВЛК не зможуть приймати рішення на власний розсуд, а будуть керуватися лише чіткими нормами. Це дозволить унеможливити корупційні прояви", – пояснили в департаменті Міноборони.

У департаменті зазначили, що ступінь придатності до військової служби буде встановлюватися ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу та таблиці додаткових вимог до стану здоровʼя.

Нагадаємо, у Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК.

Оценка материала:

5.00 / 2
Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: що змінилося 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
06.05.2024 211
Еще колонки: Колонки / Блоги