<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФвсі новини дня
07.05.2024 194

Галущенко назвав розмір збитків від останніх масованих атак РФ на енергетику

Остання хвиля російських масованих ударів по енергетиці завдала Україні збитків на понад 1 млрд доларів.

_galushchenko_gettyimages_1629306829_1828dc6916f90aa1c35de46fa74f60de_650x410_07.05.24

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати", - заявив міністр.

За його словами, основні російські удари прийшлись на об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії.

"Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна", - наголосив Галущенко.

Російські удари по енергетиці

Цієї весни Росія активізувала удари по українській енергетиці. Під прицілом росіян опинилися великі ТЕС та ТЕЦ. Зокрема, росіяни знищили ракетами Трипільську ТЕС у Київській області, а також ТЕЦ-5 у Харкові та Зміївську ТЕС у Харківській області.

На думку Галущенка, російські удари по енергетиці в теплу пору року можуть бути пов'язані з підготовкою Глобального саміту миру.

Попри російські удари та зруйновані ТЕС і ТЕЦ, Україні вдається уникати масштабних відключень світла по областях. У Міністерстві енергетики пояснювали, за рахунок чого це вдається.

Оценка материала:

5.00 / 2
Галущенко назвав розмір збитків від останніх масованих атак РФ на енергетику 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
07.05.2024 194
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»