<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
08.05.2024 1512

Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України

Голова КНР Сі Цзіньпін зазначив, що на такій конференції всі сторони мають перебувати у рівних умовах.

e75c2c8a1fde9590d2b6740d6bf6701e_08.05.24

Пекін виступить на підтримку проведення міжнародної конференції з українського врегулювання, якщо за проведення такої зустрічі виступлять і Київ, і Москва. Пише ТСН. 

Про це, заявив у понеділок, 6 травня, голова КНР Сі Цзіньпін, передає "Інтерфакс".

"Ми виступаємо за проведення, коли це буде можливо, міжнародної мирної конференції, яку підтримають і Україна, і Росія", – сказав він, під час виступу перед пресою після переговорів у Парижі з президентом Франції Емманюелем Макроном. Трансляцію заходу вів Єлисейський палац.

Сі Цзіньпін додав, що на такій конференції всі сторони мають перебувати в рівних умовах. На ній, на його думку, "потрібно справедливо розглянути всі варіанти врегулювання".

Крім того, Сі Цзіньпін підтримав ідею припинення збройних конфліктів у світі на час літньої Олімпіади 2024 року в Парижі.

Нагадаємо, раніше у Швейцарії заявили, що представників Російської Федерації не запрошували на перший Глобальний саміт миру у червні, однак "мирний процес без Росії немислимий".

Оценка материала:

5.00 / 1
Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України 5.00 5 1
Політика / Україна
08.05.2024 1512
Еще материалы раздела «Україна»