<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію набув чинності: скільки є часу на похід до ТЦК  Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценаріївсі новини дня
Політика
Україна
08.05.2024 692

В Україні спростили отримання статусів особи з інвалідністю

Нещодавно Кабмін спростив процедуру встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців.

_druzhina_pomichnik_protez_amputatsiya_ptsr_gettyimages_1243892352_b1bb16dc4556ff2db8f4581423d2cce1_650x410_08.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Відтепер статус цей статус можна отримати у місячний термін двома шляхами:

  • у паперовій формі – через ЦНАП незалежно від зареєстрованого місця проживання;
  • в електронній формі – через е-кабінет порталу "Дія" або Єдиного державного реєстру ветеранів війни (наразі електронний продукт перебуває у розробці).

Для цього необхідно подати заяву із зазначенням відомостей, необхідних для надання статусу.

"Збір відсутніх документів - це обов’язок не ветерана, ветеранки чи родин загиблих, а компетентних органів. Їм надано право витребувати повний пакет документів від уповноважених органів або посадових осіб", - сказано у повідомленні.

Раніше РБК-Україна розповідало про те, кому та як в Україні може бути призначена пенсія по інвалідності та що потрібно для її отримання.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні спростили отримання статусів особи з інвалідністю 5.00 5 2
Політика / Україна
08.05.2024 692
Еще материалы раздела «Україна»