<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
08.05.2024 219

Мобілізація по-новому: експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призовуть

Колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов не виключає, що захищати Україну призовуть ще сотні тисяч чоловіків.

3e2bf4739d5a895bc01d49673339d40f_08.05.24

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН.ua висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

"Є оціночні судження, що в Україні мобілізаційний ресурс – близько 5 млн осіб", – каже Селезньов.

Експерт продовжує: "Навіть якщо ми припустимо, згідно з заявою колишнього головнокомандувача ЗСУ Залужного, що потреба у призові до лав ЗСУ становить 500 тисяч, то виходить, що мобілізованим може бути кожен 10-й для покращення ситуації на фронті. Зважаючи на те, що іншої цифри немає, то варто орієнтуватися на такі".

За словами Селезньова, в більшості країн відомості про мобілізаційний процес утаємничені, тому і в Україні про достеменні цифри казати доволі складно.

Водночас низка джерел днями заявила, що окупанти розпочали нову хвилю мобілізацію на окупованій частині Запорізької області. Про це також висловився очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Якщо брати те, що вони (росіяни – ред.) публікують офіційно, то їм необхідно призвати більш ніж 150 тисяч мешканців", – зазначив Федоров.

"Ми розуміємо, що на тимчасово окупованих територіях не так багато мобілізаційного ресурсу залишилося, тому що 50% нашого населення виїхало. Але ж також треба розуміти, що ворог завіз на територію Бердянська, Мелітополя, Енергодара величезну кількість людей, які також будуть черговим мобілізаційним ресурсом", – пояснив очільник ОВА.

Раніше повідомлялося про те, що нардеп жорстко "пройшовся" по роботі ТЦК.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація по-новому: експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призовуть 5.00 5 2
Політика / Україна
08.05.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»