<
НОВИНИ ДНЯ: Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травнявсі новини дня
Політика
Світ
07.05.2024 892

Сі закликав Макрона не критикувати Пекін через війну в Україні і не розпалювати "третю світову"

Голова Китаю Сі Цзіньпін закликав президента Франції Еммануеля Макрона не критикувати Пекін через війну в Україні.

Про це пише Bloomberg з посиланням на китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа.

Макрон заявив, що безпеки в Європі не може бути без безпеки в Україні. “Ми перебуваємо на історичному поворотному етапі, коли загрози досягли безпрецедентного рівня, а ризики глобальної фрагментації є значними”, ‒ сказав Макрон під час бізнес-конференції, у якій взяли участь політики.

Сі відповів, що конфлікт можна вирішити лише шляхом переговорів за участю обох сторін, і застеріг від використання його як інструменту для критики Китаю.

“Ми виступаємо проти використання цієї кризи для покладання відповідальності на третю країну, заплямування її іміджу та розпалювання нової холодної війни”, ‒ сказав Сі.

Макрон і Сі також закликали до всесвітнього припинення вогню під час Олімпійських ігор, які стартують у Парижі наприкінці липня.

Окрім того, Сі Цзіньпін заявив, що Китай та Франція повинні “підтримувати взаємну вигоду та спільно виступати проти відокремлення та розриву ланцюгів поставок”.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка приєдналася до, після зустрічі підкреслила, що ЄС готовий розгорнути всі можливі інструменти для захисту своєї економіки, якщо Китай не запропонує справедливий доступ до своїх ринків.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сі закликав Макрона не критикувати Пекін через війну в Україні і не розпалювати "третю світову" 5.00 5 3
Політика / Світ
07.05.2024 892
Еще материалы раздела «Світ»