<
НОВИНИ ДНЯ: США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правилавсі новини дня
Політика
Україна
08.05.2024 159

У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

Безпосередньо навчання на літак - це третій етап підготовки.

3be7aaa9b49e5f4362635cf5ef0e8b7c_08.05.24

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

"Наші пілоти разом з інженерами продовжують постійну підготовку. Цей процес невпинний. Як тільки одна група завершує навчання, одразу вона переходить на наступний етап", - розповів Євлаш.

З його слів, спочатку льотчики вивчають мову та наземну підготовку. Далі відбувається проміжний етап - це льотна підготовка на легкомоторних літаках. Третій етап - безпосереднє навчання на F-16.

"Цей процес (навчання - Ред.) не зупиняється. Ми використовуємо усі слоти, які нам надали країни-партнерки, учасники повітряної коаліції. Ми чекаємо на F-16 якнайшвидше, як і всі українці", - наголосив Євлаш.

Представник ПС зауважує, що винищувачі F-16 допоможуть Україні захищати повітряний простір і завдавати ударів по противнику на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, Нідерланди планують передавати F-16 Україні восени - слідом за Данією, яка має намір передавати літаки влітку.

Раніше посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен заявив, що винищувачі F-16 прибудуть з його країни влітку 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
08.05.2024 159
Еще материалы раздела «Україна»