<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію набув чинності: скільки є часу на похід до ТЦК  Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценаріївсі новини дня
08.05.2024 181

Сьогодні можливі відключення світла по всій країні

Через пошкодження електростанцій внаслідок масованої атаки з 18:00 до 23:00 можливе обмеження споживання електроенергії по всій країні.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях. Як саме будуть діяти графіки відключень у кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через атаку в ніч на 8 травня пошкоджено тепло- та гідроелектростанції. В енергосистемі виник дефіцит, особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00.

"Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи", - повідомляє Укренерго.

Імпорт електроенергії 8 травня запланований у вечірні години з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 7 623 МВт-год.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сьогодні можливі відключення світла по всій країні 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
08.05.2024 181
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»