<
НОВИНИ ДНЯ: Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Danone виходить з ринку Росії  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  "Найкращий боєць у сучасній історії": реакція боксерського світу на перемогу Усика над Ф'юрі  Переговори України і Росії: Путін зробив нову заяву   В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харковавсі новини дня
Політика
Світ
09.05.2024 463

Речниця Байдена відреагувала на спробу замаху на Зеленського

В Білому домі раді, що потенційній спробі вбити президента України вдалося запобігти.

3dbb1cd9146886de5ab6097707d7008f_09.05.24

Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр назвала "тривожними новинами" затримання двох полковників Управління держохорони України, які готували вбивство президента Володимира Зеленського. Пише ТСН. 

Про це Жан-Пʼєр заявила на брифінгу.

"Це, безумовно, дуже тривожна новина, і звісно, ми раді, що потенційній спробі вбити президента вдалося запобігти", – сказала речниця Білого дому.

Вона також прокоментувала бойкот церемонії інавгурації президента Росії Володимира Путіна. Жан-Пʼєр заявила, що США проігнорували запрошення у зв’язку з російським вторгненням до України.

"Під керівництвом Путіна Росія розпочала цю жорстоку та неспровоковану війну, а російська влада вдалася до драконівських репресій усередині країни, а також до агресивних дій за кордоном. І тому я думаю, що ми тут дуже чітко висловилися", – зазначила спікерка американської адміністрації.

Нагадаємо, 7 травня в СБУ повідомили про викриття мережі агентів ФСБ Росії, які готували вбивство Зеленського, голови Служби безпеки Василя Малюка, начальника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Були затримані два полковники УДО України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Речниця Байдена відреагувала на спробу замаху на Зеленського 5.00 5 2
Політика / Світ
09.05.2024 463
Еще материалы раздела «Світ»