<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Криму  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 20-26 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 20-26 травня 2024 року  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Danone виходить з ринку Росіївсі новини дня
Політика
Світ
09.05.2024 177

В Індії заарештували чотирьох людей, які вербували найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти України.

_sud_obvinuvachennya_zatrimannya_varta_kaydanki_gettyimages_164849299_28b73bea8784c60a4ac40365e09ea0ac_650x410_09.05.24

Про це заявило Центральне бюро розслідувань Індії, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що четверо заарештованих працювали перекладачами і допомагали майбутнім найманцям оформляти візи, а також бронювати авіаквитки.

Правоохоронці запевнили, що розслідування триває щодо інших обвинувачених, які є частиною міжнародної мережі з торгівлі людьми. Ще в березні заявлялося, що близько 35 громадян Індії обманом були втягнуті в Росію для подальшої участі у війні проти України.

Reuters пише, що сім'ї двох громадян Індії, які вже загинули на боці РФ, заявили, що їхні чоловіки хотіли працювати в армії Росії на посаді "помічників". А в МЗС Індії повідомили, що кожен випадок "гаряче обговорювався" з Росією.

Росія в Азії шукає найманців для війни проти України

РФ масово набирає людей для війни проти України, проте своїх сил їй бракує, тому вона шукає найманців у різних країнах, пропонуючи їм гроші та громадянство.

Ще в лютому Індія зверталася до РФ із проханням про дострокове звільнення деяких своїх громадян, які працювали в російській армії на "допоміжних посадах".

Також у березні Al Jazeera писало, що Російська Федерація завербувала на війну проти України громадян Шрі-Ланки, і деякі з них уже загинули.

А нещодавно Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що найманці з Непалу, які прибули воювати проти України в лавах російської армії, масово дезертирують.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Індії заарештували чотирьох людей, які вербували найманців для війни проти України 5.00 5 2
Політика / Світ
09.05.2024 177
Еще материалы раздела «Світ»