<
НОВИНИ ДНЯ: Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2024 203

Вірменія відмовилася фінансувати ОДКБ, до якої входить Росія

Вірменія не фінансуватиме діяльність Організації договору про колективну безпеку в поточному році.

odkb_csto_org_2_965adf979b54ee09e685ec6daf51161e_650x410_10.05.24

Про це заявив прес-секретар МЗС Вірменії Ані Бадалян, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Factor.am.

У дипломатичному відомстві уточнили, що Вірменія утримається від участі в договорі про колективну безпеку 2024 року з питань бюджету.

Помічник російського диктатора Юрій Ушаков раніше заявляв, що Вірменія хоче утриматися від фінансування ОДКБ.

Видання уточнило, що Вірменія не вийшла з ОДКБ, водночас країна не бере участі в діяльності структури, зокрема у спільних військових навчаннях. Членами ОДКБ є Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Що цьому передувало

Відносини Вірменії та Росії різко погіршилися за останні пів року, прем'єр Нікол Пашинян неодноразово звинувачував керівництво Кремля в невиконанні зобов'язань перед Єреваном.

Уже в лютому Пашинян сказав, що уряд готовий юридично заморозити участь країни в ОДКБ, якщо позиція організації щодо територіальної цілісності Вірменії не зміниться.

А пізніше він додав, що Вірменія може вийти з ОДКБ, якщо там не пояснять, у чому вбачають свою "зону відповідальності" в країні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вірменія відмовилася фінансувати ОДКБ, до якої входить Росія 5.00 5 2
Політика / Світ
10.05.2024 203
Еще материалы раздела «Світ»