<
НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав справжню мету наступу на Харківщині  Якщо набридло солодке: рецепт лимонного печива, яке тане в роті  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилося  Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Кримувсі новини дня
Політика
Світ
09.05.2024 177

В'єтнам відмовився прийняти посланця ЄС щодо санкцій перед приїздом Путіна, - Reuters

Міністерство закордонних справ В'єтнаму кинуло виклик Європейському Союзу, відклавши зустріч із вищою посадовцем ЄС з питання російських санкцій перед можливим візитом у Ханой президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Спеціальний посланник з питань реалізації санкцій ЄС Девід О'Салліван відвідає Південно-Східну Азію наступного тижня та планував зустрітися із в'єтнамськими офіційними особами 13-14 травня. Але Ханой попросив відкласти зустріч, "оскільки лідери були надто зайняті, щоб зустрітися з ним", - сказав один дипломат, безпосередньо знайомий із ситуацією.

Троє інших дипломатів підтвердили перенесення візиту, причому один заявив, що В'єтнам запропонував липень як альтернативну дату.

Двоє дипломатів та ще одна людина, знайома з перебігом обговорень, пов'язали затримку з підготовкою до можливого візиту Путіна до В'єтнаму. Одне з джерел заявило, що візит російського лідера може бути "зіпсований" будь-якими переговорами з посланцем ЄС.

Після цього дипломатична місія ЄС у Ханої виступила із заявою, в якій назвала перенесення зустрічі "розчаровуючим" і заявила, що обговорює нову дату з в'єтнамською владою.

Оценка материала:

5.00 / 2
В'єтнам відмовився прийняти посланця ЄС щодо санкцій перед приїздом Путіна, - Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
09.05.2024 177
Еще материалы раздела «Світ»