<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
10.05.2024 240

Нова посада Залужного і не тільки: Зеленський провів кадрові зміни в ЗСУ

Президент призначи нових командувачів Сил спецоперацій і Сил підтримки ЗСУ.

999e0a50e06ba7c1d5cf6b913c1c408b_10.05.24

Президент України Володимир Зеленський видав кілька указів, якими провів кадрові зміни в керівництві ЗСУ.

ТСН.ua зібрав усе про кадрові зміни у війську за 9 травня.

Нова посада Залужного

Зеленський своїм указом № 309/2024 звільнив генерала Валерія Залужного з військової служби за станом здоров’я.

"Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу", – йдеться в документі.

Нагадаємо, президент ще 8 лютого відправив генерала у відставку з посади головнокомандувача ЗСУ, а от з військової служби звільнив лише зараз. Раніше Залужний був визнаний непридатним до служби відповідно до рішення ВЛК.

Іншим своїм указом №316 Зеленський призначив Залужного послом України у Великій Британії:

"Призначити Залужного Валерія Федоровича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії".

Новий командувач ССО

Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Своїм указом №313 президент звільнив з посади Сергія Лупанчука (працював на посаді від 3 листопада 2023 року). Іншим указом – №314 – глава держави призначив новим командувачем ССО Олександра Трепака.

Олександр Трепак – Герой України, був командиром Кіровоградського 3-го полку спецпризначення, пізніше призначений начальником штабу – заступником командувача Сил спецоперацій.

Зауважимо, ССО – окремий підрозділ у складі ЗСУ. До нього входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Комплектуються спеціально навченими фахівцями у сферах розвідки. Члени ССО виконують складні, небезпечні, а інколи й політично чутливі операції.

Новий командувач Сил підтримки ЗСУ

Зеленський звільнив з посади командувача Сил підтримки ЗСУ бригадного генерала Олександра Яковця і призначив новим командувачем Дмитра Герегу.

Дмитро Герега – український воєначальник, має звання генерал-майора. Від 2021 року працює в Силах підтримки ЗСУ. Народився в Хотинському районі Чернівецької області. Від 2014 року брав участь у бойових діях у зоні АТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нова посада Залужного і не тільки: Зеленський провів кадрові зміни в ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
10.05.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»