<
НОВИНИ ДНЯ: Усик очолив престижний рейтинг найкращих боксерів світу  Трамп вимагає від Байдена здати тест на наркотики перед дебатами  Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Путін переводить Росію на постійний воєнний стан - The Times  Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травнявсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2024 428

Греція за допомогою військових кораблів бореться з нафтовими танкерами РФ, - Bloomberg

Військовий флот Греції продовжив серію навчань, щоб протидіяти перевалці нафти між російськими танкерами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

ВМФ Греції повідомило, що він проводитиме навчання до 19 травня в Лаконічній затоці. У цій ділянці відбувається перевалка російської нафти. Джерело видання вказує, що навчання покликані стримати перевалку нафти.

"Коли Греція вперше оголосила про навчання минулого тижня, танкери швидко покинули цей район і замість цього зібралися на півдні", - пише Bloomberg.

Зазначається, що перевалка нафти відбувається за межами прямих територіальних вод Греції, тому Афіни не змогли боротися з цим явищем. При цьому незрозуміло, що змінилося з того часу, що Греція вирішила зайняти більш рішучу позицію. Данія раніше проводила подібний захід у районі Балтійського моря.

Санкції щодо російської нафти

США, ЄС і Австралія запровадили стелю цін на російську нафту і нафтопродукти, щоб знизити доходи Кремля у відповідь на війну проти України. При цьому Росія намагається обходити санкції, використовуючи для цього різні методи.

У лютому повідомлялося, що грецькі компанії відмовилися від торгівлі сирою російською нафтою після посилення санкцій США, спрямованих проти судноплавних компаній.

Оценка материала:

5.00 / 2
Греція за допомогою військових кораблів бореться з нафтовими танкерами РФ, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
10.05.2024 428
Еще материалы раздела «Світ»