<
НОВИНИ ДНЯ: Роби дітей або готуй гроші: реакція українців на скандальний законопроєкт від нардепа  Знищений російський корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети, - Плетенчук  В Україні 23 травня - переважно без опадів, вдень прогріє до +28°  Навчання з серпня й по суботам. У вузах, коледжах й училищах планують низку важливих змін  Після підвищення акцизу пальне в Україні буде коштувати, як в Європі, – експерт  Де в Україні будуть дощі та грози: прогноз погоди на 22 травня  Українські військові пройшли у Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
11.05.2024 173

Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента

Раніше двох полковників УДО затримали, бо вони готували замах на Зеленського.

10d401a1045c0267ab9a71e1de9bfcfb_11.05.24

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України (УДО). Пише ТСН. 

Про це йдеться в указі глави держави №317/2024 від 9 травня.

Хто замінить Рудя на цій посаді, поки не вказується

Нагадаємо, Сергій Рудь був призначений на посаду начальника УДО в жовтні 2019 року. Причина звільнення не вказується. Проте можна припустити, що це, ймовірно, може бути пов'язано із останньою гучною справою про замах на президента.

В результаті операції було затримано двох полковників Управління державної охорони України (УДО). Вони "зливали" секретну інформацію Росії і шукали військових, наближених до охорони президента, які могли б взяти главу держави в заручники, а потім його вбити.

Один із полковників УДО, завербований росіянами, розповів, як планував вбити президента України Володимира Зеленського, а також голову СБУ Василя Малюка та очільника ГУР Кирила Буданова.

У листопаді 2023 року президент Зеленський розповів в інтерв’ю британським журналістам, що від початку повномасштабного вторгнення вдалося запобігти щонайменше 5 замахам на його життя.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
11.05.2024 173
Еще материалы раздела «Ранкова кава»