НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2024 570

Зеленський висловився про ротацію військових і важку ситуацію на сході

Наша держава має план ротацій, але крім бригад, які виводяться, інші повинні заходити, і вони мають бути укомплектованими.

2c4fd92c74a0ba89d71a4535eae4a164_11.05.24

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наша держава має план ротацій для виведення бригад із зони бойових дій на відпочинок. Проте на місце відведених військових повинні прийти укомплектовані частини. Пише ТСН. 

Про це глава держави повідомив під час брифінгу з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою.

За словами президента, окупанти перехопили ініціативу на полі бою на сході нашої держави. Проте збільшення постачання зброї від партнерів допоможе нашим військовим зупинити росіян і відновити свої наступальні дії.

“На Авдіївському та Покровському напрямках зараз дійсно складна ситуація. Ми боремося, укріплюємося, домовляємося з партнерами, щоб постачання зброї збільшилося. Росіяни мають зараз ініціативу на сході, це не секрет”, — наголосив Володимир Зеленський.

Він також додав, що наша держава має план ротацій, але крім бригад, які виводяться, інші повинні заходити, і вони мають бути укомплектованими.

“Нам потрібно їх зупинити, і ми розуміємо, скільки нам усього потрібно, зокрема кількість бригад, які треба вивести звідти, щоб люди відпочили. У нас є план ротацій, і вони тривають. Окрім цих сильних бригад, які виводяться, повинні заходити укомплектовані хлопці, і не з голими руками”, — підкреслив глава держави.

Нагадаємо, що українські захисники зможуть зупинити російський наступ на сході в разі збільшення постачання озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський висловився про ротацію військових і важку ситуацію на сході 5.00 5 3
Політика / Україна
11.05.2024 570
Еще материалы раздела «Україна»