НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
11.05.2024 252

Туск розкрив, який контингент НАТО вже присутній в Україні

НАТО вже присутнє в Україні. Прем'єр Польщі Дональд Туск прокоментував це.

c2c2e896cd90e52559ac50c2af55a196_11.05.24

На території України вже присутній певний контингент представників Північноатлантичного альянсу. Йдеться про інструкторів і спостерігачів. Пише ТСН. 

Про це заявив прем'єр Польщі Дональд Туск під час спілкування з журналістами.

У прем'єра запитали, чи може ООН відправити свої війська до України. Туск у відповідь згадав війну в Югославії, під час якої війська ООН не прибули, але водночас участь брали представники НАТО, які домоглися припинення війни. Польський чиновник наголосив, що ООН не підходить для війни.

"Нині, як ви знаєте, я не хочу втручатися безпосередньо (в Україну – ред.), тому що не хочу посилати війська", – сказав він.

Далі Туск уточнив, що НАТО допомагає Україні настільки, наскільки це можливо, і без допомоги НАТО Україна не змогла б так довго проіснувати.

В розмові з журналісткою Туск згадав, що на території України вже перебуває низка солдатів, спостерігачів та інженерів союзників Польщі по НАТО, але чиї ці військові, він не уточнив.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс не збирається розміщувати свої війська на території України, однак допомагатиме Києву зброєю для захисту від російської агресії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Туск розкрив, який контингент НАТО вже присутній в Україні 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
11.05.2024 252
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»