НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2024 1392

Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путіна

Політолог також розповів, яка доля очікує Росію після путінського правління.

6640ada777e931cf7aaaa7b8e928af0b_12.05.24

Російський диктатор Путін впʼяте призначив себе "президентом" РФ після складання присяги під час помпезної "інавгурації" у Кремлі. Пише ТСН. 

Під час "інавгурації" трапилося багато цікавих і навіть знакових моментів, зазначив боєць ЗСУ, політолог Тарас Березовець, інформує 24 канал.

Він звернув увагу на відмінності між попередніми "інавгураціями" диктатора. Також Березовець розповів, яка доля очікує Росію після путінського правління.

Навіть погода під час інавгурації Путіна була суворою. Перед початком дійства вона різко змінилася – в Москві були заморозки і падав сніг.

"Крім того, під час інавгурації було багато залаштункових деталей", – зауважив Березовець.

Відбувся салют з 30 гармат, з яких чомусь стріляли по деревах. Це мало, на його думку, символізувати 2030 рік, до якого Путін збирається щонайменше залишатися на своїй посаді.

"У мене виникла інша аналогія – з 30 срібняками, за які Юда Іскаріот "продав" свого вчителя Іісуса Христа", – підкреслив він.

Диктатор завжди дотримується одного й того ж ритуалу – перш ніж сісти до автівки та поїхати до кремлівського залу, де, за словами політолога, на нього чекають такі ж самі підстаркуваті персонажі, він завжди сидить у кабінеті та вдає, що читає та підписує якісь документи.

"Минулого разу він сидів без піджака, а цього разу – в піджаку. Минулого разу він йшов коридором до кремлівського залу не зупиняючись, а цього разу – очевидно, це вже маразм – він зупинявся і роздивлявся картини на стінах", – заявив Березовець.

Крім того, політолог звернув увагу, що в Кремлі Путіна також очікував актор Стівена Сігал, у фільмографії якого є стрічки, що відображають певні етапи біографії Путіна.

"Фільм "Над законом" – Путін нехтував законом від перших місяців перебування при владі. Картина "Відзначений смертю" – Путін завжди вважав, що смерть ходить за ним по п'ятах, тому він збочений на своїй безпеці. Далі фільми "В осаді" та "В осаді-2" – це про Росію, яка перебуває в осаді. Нарешті "Патріот" – тут усе зрозуміло", – заявив Березовець.

Путін вважається ледь не особистим другом Стівена Сігала, якого він приймав у своїх резиденціях, однак невідомо, чи проводив він таку аналогію з фільмографією актора та власною біографією.

Також патріарх Кирило провів молебень та виголосив промову, в якій помилився і побажав Путіну "правити до закінчення віку", а потім виправився і сказав: "Скільки будете існувати ви, стільки буде існувати Росія".

Цікава обмовка, тому що, як зазначив політолог, російською мовою "до закінчення віку" означає не до кінця XXI століття, а "вік" у сенсі тривалості життя. Власне, він побажав Путіну "залишатися президентом до смерті".

Це дуже небезпечне побажання, тому що тезу "поки існує Путін, існуватиме Росія" поширює оточення очільника Кремля, і це має йому лестити. Однак вона несе негативну конотацію. Це означає, що коли Путіна не стане фізично, тоді закінчиться етап існування нинішньої Росії. Після цього може початися щось нове.

"В історії є багато прикладів, коли зі смертю правителя в державі починалися відцентрові процеси, зокрема, громадянська війна, династична боротьба, і навіть у період російсько-польської війни з'явився Лжедмитрій, який видавав себе за сина Івана Грозного. Можливо, також з'явиться Лжевладімір, адже російська історія циклічна", – припустив Тарас Березовець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський відреагував на масований ракетний удар нациста Путіна.

Крім того, ми раніше інформували, що у Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували "інавгурацію".

Оценка материала:

5.00 / 3
Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путіна 5.00 5 3
Політика / Світ
12.05.2024 1392
Еще материалы раздела «Світ»