НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
12.05.2024 256

Чи чекати французькі війська в Україні: Макрон дав жорстку відповідь

Він наголосив, що від ситуації в Україні залежить також безпека Франції.

ff3ccc64bde6c46e6de01573fdf5d2a9_12.05.24

Україна потребує більше озброєння від країн Заходу, щоб успішно протистояти російській агресії. Пише ТСН. 

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, інформує Le Figaro.

На питання журналістів про те, чи потрібно буде військам Франції приєднатись до українців у боротьбі з російськими агресорами, він відповів, що "Україна зазнала нападу з боку Росії, і в якийсь момент ми повинні бути в змозі відмовити Росію від подальшого просування. В Україні на карту поставлено суверенітет і територіальну цілісність цієї країни. Але верховенство права, наші спільні правила також поставлені на карту. І якщо ми допускаємо це в Україні, то це закон сильнішого. І ми не можемо бути в безпеці, це відбувається за 1500 кілометрів від нас".

Він наголосив, що від ситуації в Україні залежить також безпека Франції.

"Тому ми повинні постачати більше обладнання українцям, але ми також повинні сказати наразі, якщо росіяни заходять занадто далеко, всі ми, європейці", - заявив Макрон.

Президент Франції зазначив, що європейці повинні бути готові діяти, щоб переконати загарбників відмовитись від своїх планів.

"Так що ні, я з усіх сил сподіваюся, що нам не доведеться воювати. Ні, Франція — не військова держава, а мирна. Але так, якщо ми хочемо миру, ми повинні його захищати. Ось чому ми повинні озброюватися, і ось чому ми повинні бути стримувальним фактором і іноді викликати довіру у наших супротивників, кажучи їм: "Якщо ви зайдете занадто далеко і загрожуватимете нашим інтересам, моїй власній безпеці, то я не виключаю втручання", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, коли НАТО може направити війська до України.

Крім того, ми раніше інформували, що голова Єврокомісії відповіла, про що саме говорили з Сі у Франції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи чекати французькі війська в Україні: Макрон дав жорстку відповідь 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
12.05.2024 256
Еще материалы раздела «Ранкова кава»