<
НОВИНИ ДНЯ: Путін вже 5 років носить бронежилет: у ГУР розповіли про заходи безпеки очільника Кремля  Чим закінчиться війна?: Гучна заява Байдена, яка сполошила всіх  Ураження С-300 у Бєлгородській області: чи відведе РФ свої системи ППО від кордону  6 червня Київ накриє спека: прогноз погоди від Укргідрометцентру  Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер  Синоптикиня попередила, кому погода 6 червня подарує приємну прохолоду, а кому спеку та грозові дощі  Короткочасні дощі з грозами: синоптик дала прогноз погоди на 5 червнявсі новини дня
Політика
Європа
13.05.2024 913

У Німеччині запропонували закрити небо над частиною України

Існує пропозиція залучити системи протиповітряної оборони країн НАТО, розміщені на східних кордонах Альянсу, для захисту західних регіонів України від російських безпілотників. Зокрема, це можуть зробити Польща та Румунія.

_ppo_patriot_gettyimages_1165947519_7dd4855da067f9ad79e25afdaa4c2896_650x410_13.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на FAZ.

Цю ідею підтримують представники деяких німецьких політичних партій, серед яких правлячі Вільна демократична партія (ВДП) та "Союз 90"/Зелені".

За даними видання, ідея використання систем ППО НАТО, розгорнутих в Румунії і Польщі і керованих силами НАТО, для збивання російських безпілотників над Західною Україною була запропонована Ніко Ланге, експертом Мюнхенської ради безпеки (MSC) і колишнім заступником генерального секретаря НАТО запропонований генерал-лейтенантом Хорстом Генріхом Браусом.

За словами Ланге, це дозволило б створити 70-кілометрову безпечну зону на українському кордоні. Це могло б розвантажити українські сили протиповітряної оборони на інших ділянках фронту.

ППО для України

Російські війська продовжують завдавати ударів по Україні, змушуючи українських дипломатів шукати допомоги у союзників. Ключовим запитом є постачання систем протиповітряної оборони, які здатні протистояти навіть балістичним ракетам.

Україна особливо зацікавлена у системі Patriot, але наразі лише Німеччина погодилася надати одну батарею. Київ же розраховує отримати щонайменше сім таких систем.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Німеччині запропонували закрити небо над частиною України 5.00 5 2
Політика / Європа
13.05.2024 913
Еще материалы раздела «Європа»