<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до появи F-16 в Україні: експерт розповів, що на це вказує  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.05.2024 240

Українців знов просять зменшити споживання світла

Україна отримує аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Громадян закликали зменшити споживання світла у пікові години.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, а також комерційним імпортом та аварійною допомогою з Польщі, Румунії та Словаччини.

Сьогодні на запит України три європейські країни теж аварійно надають допомогу.

"Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, просимо споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00)", - йдеться у повідомленні.

Українську промисловість також просять переглянути виробничі потужності та зменшити навантаження на енергосистему.

Крім того, за даними Міненерго, у Донецькій області знеструмлювалася шахта. У той момент на підприємстві працівників не було.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українців знов просять зменшити споживання світла 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.05.2024 240
Еще материалы раздела «Економіка»