<
НОВИНИ ДНЯ: Екстремальна погода: в Україні очікується тиждень рекордної спеки вище +40  "Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі  Мобілізація по-новому: з якими хворобами не забирають до ЗСУ  В Україні 7 липня без опадів, вдень подекуди до +37°  У Львові школи почнуть навчальний рік раніше: в чому причина  Лише 3% українців вважають "єОселю" інструментом вирішення житлового питання: дослідження  Китай вдарив по торгівлі з Росією: найбільші онлайн-магазини спорожніливсі новини дня
Політика
Європа
13.05.2024 244

В уряді Німеччини назріває конфлікт через гроші на армію країни – подробиці

Між німецькими міністрами фінансів і оборони назріває конфлікт.

919169bc6d71d09a391fc1ed0e965f20_13.05.24

Міністерство фінансів Німеччини відмовляється виділяти додаткові гроші на утримання Збройних сил країни. Пише ТСН. 

Про це пише BILD.

За даними видання, між міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером та міністром оборони Борисом Пісторіусом назріває конфлікт.

"Лінднер не хоче виділяти більше грошей на утримання Бундесверу (Збройних сил Німеччини - ред.) наступного року. За планами Міністерства фінансів, бюджет Міноборони 2025 року має бути заморожений на позначці 52 мільярди євро", - йдеться у повідомленні.

Борис Пісторіус пояснив канцлеру Олафу Шольцу і членам Бундестагу, що Бундесверу потрібно ще 6,5 мільярдів євро, щоб досягти мети НАТО у 2% від ВВП країни, витрачених на оборону. У Міністерстві фінансів, у свою чергу, стверджують, що підлеглі Пісторіуса оперують недостовірними цифрами.

Міністерство оборони Німеччини хоче замовити два нових фрегати для Військово-морського флоту, бригаді Бундесверу в Литві потрібно 35 нових танків Leopard 2, а ВПС Німеччини мають отримати ще чотири системи ППО Patriot. Однак на все це не вистачає грошей – 100-мільярдний спеціальний фонд Бундесверу вже витрачено, а звичайний бюджет з'їдають операційні витрати та зарплати.

Очікується, що Лінднер та Пісторіус зустрінуться особисто наступного тижня.

"Суперечки всередині правлячої коаліції становлять загрозу безпеці для нашої країни. Коаліція навіть не може об'єднатися з життєво важливого питання оборони", - сказав у розмові з BILD депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Інго Гедехенс.

Нагадаємо, у Німеччині депутатку-росіянку вигнали з фракції – яка причина.

Оценка материала:

5.00 / 2
В уряді Німеччини назріває конфлікт через гроші на армію країни – подробиці 5.00 5 2
Політика / Європа
13.05.2024 244
Еще материалы раздела «Європа»