<
НОВИНИ ДНЯ: Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до України  Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росія  Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липнявсі новини дня
Політика
Україна
13.05.2024 314

Міністр Малюська назвав, скільки ув’язнених можна відправити на фронт

Зокрема, урядовець так висловився про гіпотетичну мобілізацію убивць: "А для чого людина йде на війну, як не вбивати?".

f4078cdcfe6319de0d4eb0887b504bbe_13.05.24

Міністр юстиції Денис Малюська виступає за широке залучення до участі в бойових діях чоловіків призовного віку, які ув'язнені або мають судимості. За його словами, Україна здатна мобілізувати 10-20 тис. таких чоловіків. Пише ТСН. 

Про це міністр розповів у інтерв’ю "BBC News Україна".

В Україні переповнені в’язниці

Малюська повідомив про велику проблему в Україні – в державі вже давно переповнені в’язниці та СІЗО.

"У нас переповнені установи виконання покарань, зокрема слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде. А у великих містах величезне переповнення. Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув'язнених і засуджених через те, щоб в тому числі не порушувати нормативи за кількістю людей на певну площу", – розповів Малюська.

Відповідаючи на запитання, він сказав, що безумовно виступає за ширше залучення цієї категорії людей для участі в бойових діях.

"Мені здається, що в кожному конкретному випадку слід визначати, чи корисний той чи інший боєць для наших Збройних сил, і саме їм визначати, хто їм підходить і хто ні", – додав очільник Мін’юсту.

Чи варто мобілізувати вбивць

Він також відповів, чи можуть бути залучені до ЗСУ усі засуджені – в незалежності, чи це сексуальні маніяк, чи серійні вбивці:

"Але (засуджені) за вбивство двох і більше, наприклад – якщо ми цю категорію беремо: а для чого людина йде на війну, як не вбивати?".

Малюська продовжив і вказав, що засуджені довічно вбивці – це, як правило, люди, які скоїли злочин у дуже юному віці, 18-19 років.

"Мозок ще не сформований, психіка нестабільна. І після десятків років у в'язниці – зараз психологічний портрет людини не має нічого спільного з людиною, яка вбила в 18-19 років. Це підтвердить будь-який психолог", – переконує міністр.

Скільки в’язнів можна мобілізувати

За оцінками Малюськи, Україна здатна залучити до війська 10-20 тис. ув'язнених або з судимостями чоловіків призовного віку.

"Десять-двадцять тисяч. Точно не більше. Але знову ж таки, питання в підходах. Я говорю – цифри абсолютно не прораховані, тому що в залежності від кожного сценарію кількість буде різна", – уточнив міністр юстиції.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт №11079-1 про мобілізацію засуджених. У парламенті також пояснили, які засуджені та ув’язнені підлягають мобілізації, а які – ні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр Малюська назвав, скільки ув’язнених можна відправити на фронт 5.00 5 2
Політика / Україна
13.05.2024 314
Еще материалы раздела «Україна»