<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Договір про стратегічне партнерство між РФ і КНДР: Москва підвищує ставки проти Заходу – Apnews  Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землю  "Азов" звернувся з важливим проханням до жителів окупованої Луганської області  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червнявсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2024 224

Російська армія не залишила амбіцій остаточно взяти місто: Павлюк – про плани РФ щодо наступу на Київ

Водночас Олександр Павлюк зазначив, що загроза від Росії зараз принципово відрізняється від тієї, яка була на початку війни.

fe49e4948b363215adf42976a771cac7_14.05.24

Одне з найнагальніших завдань командувача Сухопутних військ ЗСУ – формування десяти нових бригад для підготовки до російського наступу. Хоча нестача особового складу викликає занепокоєння ще від грудня, коли мобілізація практично зупинилася, основною проблемою є техніка, а не люди. Україна відчайдушно потребує артилерії та бронетехніки, яку, сподіваємось, надасть Захід. Частину цих нових сил буде розгорнуто для захисту Києва. Пише ТСН. 

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю виданню The Economist.

За словами генерала, за два з половиною роки після того, як російська армія опинилася (під Києвом – ред.) у глухому куті, вона не позбулася своїх амбіцій остаточно взяти місто.

"Захист Києва залишається одним з наших головних завдань, як би важко не було на сході. Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграватиме захист столиці в майбутньому", – наголосив він.

Але генерал Павлюк, який був відряджений до столиці 2022 року, щоб допомогти зупинити спробу бліцкригу, каже, що загроза від Росії зараз принципово відрізняється від тієї, яка була на початку війни. За його словами, російська армія більше не може здійснювати масштабні рейди на кількох фронтах.

"Росія використовує ракети, щойно зібрані з заводу, лише за кілька тижнів після виробництва, а не зі своїх колись величезних запасів. Збройні сили України також значно більші, ніж були", – підсумував командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, що Павлюк після повномасштабного вторгнення РФ декілька місяців очолював Київську ОВА, а також протягом року був командувачем Сил оборони Києва.

За словами командувача Сухопутних військ, сьогодні оборона Києва продовжує нарощуватися та посилюватися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російська армія не залишила амбіцій остаточно взяти місто: Павлюк – про плани РФ щодо наступу на Київ 5.00 5 2
Політика / Україна
14.05.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»