<
НОВИНИ ДНЯ: Мільярдер та експрезидент США з двома імпічментами. Чим відомий Дональд Трамп  "Укрогідрометцентр" дав прогноз погоди на 28 травня  Грозові дощі гулятимуть Україною: синоптик розповіла, яка буде 28-го травня погода  Де в Україні будуть дощі та грози 28 травня: прогноз погоди  Частину України накриють дощі з грозами: прогноз погоди на 27 травня  Дощі з грозою накриють пів України: прогноз погоди на 27 травня  В Україні 27 травня до +27°, подекуди дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
14.05.2024 820

У США сказали, за яких умов Україна зможе виграти війну

За словами ексзаступниці держсекретаря США, союзники України допоможуть здобути перемогу, якщо прискорять багато з ініціатив.

578f33a2a6f832a0d380cfe4246601dd_14.05.24

Україна зможе виграти війну з Росією за умови подальшої підтримки союзників, які б прискорили багато з ініціатив, наприклад, допомогли Україні створити військові сили майбутнього, а також розгорнути більш далекобійні озброєння для досягнення стратегічного ефекту. Пише lТСН. 

Про це ексзаступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд сказала в коментарі Politico.

На її думку, очільник Кремля Володимир Путін уже зазнав невдачі, адже так і не зміг зрівняти Україну з землею і позбавити її суверенітету, незалежності та демократичного майбутнього.

"Демократична Україна, європейська Україна є загрозою для його моделі Росії, а також тому, що це перший будівельний блок для його великих територіальних амбіцій", - зазначила Нуланд.

Колишня заступниця державного секретаря США впевнена, що Україна досягне успіху в протистоянні з РФ.

"Чи може Україна досягти успіху? Безумовно. Чи може Україна вийти з цієї ситуації більш суверенною, більш економічно незалежною, більш сильною, більш європейською, ніж зараз? Безумовно. І я думаю, що так і буде. Але ми повинні залишатися з нею. Ми маємо бути впевнені, що наші союзники залишаться з нею", - сказала ексзаступниця державного секретаря США.

За словами Нуланд, союзники України допоможуть здобути перемогу, якщо прискорять багато з ініціатив, наприклад, допоможуть створити військові сили майбутнього, розгорнути більш далекобійні озброєння для досягнення стратегічного ефекту, забезпечити захист критичної інфраструктури та енергетичного сектору.

"Створити нашу власну оборонну промислову базу, а також базу наших союзників і України, щоб ми та Україна будували швидше, ніж Росія і Китай", - додала вона.

Тим часом президент США Джо Байден менше говоритиме про Україну, щоб задобрити електорат перед прийдешніми виборами. Про це теж напередодні повідомляли в Politico. Схвалення Конгресом 60 млрд доларів допомоги Україні - велика зовнішньополітична перемога Байдена.

Оценка материала:

5.00 / 4
У США сказали, за яких умов Україна зможе виграти війну 5.00 5 4
Політика / Україна
14.05.2024 820
Еще материалы раздела «Україна»