<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
Політика
Росія
15.05.2024 236

Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу

Новий міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов зосередиться на трансформації свого відомства, сконцентрується на роботі ВПК і питаннях служби в армії.

gettyimages_844017878_7405dcaefc79b25ee3255acae56af071_650x410_15.05.24

Про це в коментарі РБК-Україна заявив військовий експерт і колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, звільнення колишнього міністра оборони Сергія Шойгу вплине на військові процеси, причому далеко не в сприятливому для України ключі.

Він уточнив, що Шойгу певною мірою став уособленням корупції, яка захлеснула Міноборони РФ, а Білоусова експерт назвав справжнім технократом.

До всього іншого експерт нагадав, що Білоусов з 1990-х був членом так званої "групи безсмертних" - зовнішньополітичної асоціації, основу якої формував, зокрема, Гліб Павловський - політтехнолог диктатора Володимира Путіна і колишнього президента України Віктора Януковича на виборах 2004 року.

На чому зосередиться Білоусов

Зазначається, що, найімовірніше, Бєлоусов зосередиться на створенні привабливої атмосфери в російському середовищі щодо служби в армії та концентрації діяльності ОПК Росії в рамках переходу на рейки воєнного часу.

"Він раціональна людина, яка робитиме все для того, щоб максимально мілітаризувати економіку для тривалого військового протистояння. Росія буде воювати в довгу", - зазначив експерт.

Селезньов пояснює, що для того, щоб кампанія була успішною для Москви, на посаду міністра оборони призначається той, хто знає, як зробити так, щоб показати, що збройні сили РФ - це круто, а з іншого боку - мобілізувати економіку.

Також військовий експерт вважає, що Бєлоусов, безумовно, стане небезпечним ворогом для України й уточнив, що недарма згадав його участь в асоціації з Павловським.

"Політтехнологи знають, як відбуваються суспільні процеси. Вони формують тенденції і рухи, тому думаю, що весь свій досвід він спрямує на реалізацію двох місій, про які я сказав", - підсумував експерт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу 5.00 5 2
Політика / Росія
15.05.2024 236
Еще материалы раздела «Росія»