НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
15.05.2024 550

Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова

Нове призначення у вищому війському керівництві РФ сподобалося не усім генералам.

71aebb06f499b516181756c59137eb89_15.05.24

Відоме британське видання Reuters описує нового міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова як "жорсткого, професійного урядовця", який не маю військового досвіду, але є сильним економістом. Пише ТСН. 

Про це йдеться у матеріалі інформаційного агентства.

"Із нульовим військовим досвідом Андрій Бєлоусов, сухорлявий сивий економіст і православний відвідувач церкви, який любить скелелазіння, здається дивним вибором на посаду нового міністра оборони Росії в той час, коли Москва веде війну проти України", - пише автор видання.

Водночас, російські посадовці, які працювали з Бєлоусовим, описали його як "жорстокого та професійного урядовця, який колись очолював кампанію, щоб витягти більше грошей із великого бізнесу для держави".

Західне видання зауважує, що під час війни міністр оборони Росії повинен контролювати величезні фінансові потоки та економічне та промислове планування, а тому "здатність Бєлоусова досягати результатів, зібравши близько 300 мільярдів рублів (3 мільярди доларів) за рахунок податку на надприбутки компаній, ймовірно, вразила президента Путіна. І його призначення багатьом говорить про те, що Путін перекроює Росію на тривалу війну в Україні".

"(Бєлоусов - ред.) дуже організований, систематичний, жорстокий. Йому подобається все контролювати", - розповіло одне джерело в уряді, яке працювало з Бєлоусовим.

Тим часом деякі російські урядовці критикують Бєлоусова за надто державницькі погляди, які, на їхню думку, іноді завдавали шкоди приватним підприємствам.

"Бєлоусов - дуже радянська людина. Він вірить в державу, що вона - це верховна (структура - ред.) і що вона повинна вирішувати, як витрачати гроші", - додало інше високопоставлене російський джерело, який ознайомлений із ситуацію.

Водночас видання підкреслює, що нове призначення у вищому війському керівництві сподобалося не усім генералам.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Литвиненко на тлі кадрових перестановок у Міністерстві оборони РФ зробив тривожну заяву для України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова 5.00 5 3
Політика / Світ
15.05.2024 550
Еще материалы раздела «Світ»