<
НОВИНИ ДНЯ: "Чорна бухгалтерія" та мовчання порнозірки: Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинувачення  Трамп обрав собі радника на випадок повернення до Білого дому: цікаві деталі від WSJ  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня  Не паркуйся де попало: який розмір штрафів за порушення правил  Чекати на спеку? Синоптик розповіла про погоду на 31 травня та в перші дні літа  Новий міністр оборони РФ Бєлоусов приречений на поразку: у The Hill пояснили чомувсі новини дня
Політика
Росія
16.05.2024 186

Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООН

Російська влада мобілізує у свої збройні сили особливо небезпечних злочинців, яким обіцяє помилування за участь у війні проти України. Після повернення з бойових дій деякі з них продовжують скоювати злочини на території РФ, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Раді Безпеки ООН.

_ekrana_2024_05_15_v_02_32_53_312e52e0893f9eb8e9ccce116cf5a7e0_650x410_16.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

Кислиця навів приклад: за даними ЗМІ, в армії РФ служать канібал Дмитро Малишев, який убив кількох людей і з'їв серце одного з них, і маніяк Олександр Масленніков, котрий убив і розчленував двох жінок.

Дипломат зазначив, що саме такі навички наразі затребувані в російському війську.

Він звернув увагу, що російський диктатор Володимир Путін називає таких людей "справжніми героями" Росії. За даними російських ЗМІ, щонайменше 24 засуджених убивці, які були помилувані й повернулися додому з України, знову вчинили вбивства.

"Важко навіть уявити, як страждають мешканці окупованих територій України, коли ґвалтівники та вбивці, що служать у російській армії, користуються повною безкарністю за злочини проти них", – наголосив Кислиця.

РФ почала мобілізувати ґвалтівників

У березні російська Держдума підтримала законопроекти, які дозволяють засудженим за зґвалтування укладати контракти з Міністерством оборони РФ.

Мобілізація засуджених в Україні

У травні Верховна рада схвалила відповідний законопроект. Згідно з документом, мобілізуватись з тюрми не можуть депутати, частина топкорупціонерів, винні у тяжких злочинах (вбивства, зґвалтування). Для мобілізованих засуджених передбачається умовно-дострокове звільнення.

Очікується, що в Україні можуть бути мобілізовані від 10 до 20 тисяч ув'язнених.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООН 5.00 5 2
Політика / Росія
16.05.2024 186
Еще материалы раздела «Росія»