<
НОВИНИ ДНЯ: "Чорна бухгалтерія" та мовчання порнозірки: Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинувачення  Трамп обрав собі радника на випадок повернення до Білого дому: цікаві деталі від WSJ  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня  Не паркуйся де попало: який розмір штрафів за порушення правил  Чекати на спеку? Синоптик розповіла про погоду на 31 травня та в перші дні літа  Новий міністр оборони РФ Бєлоусов приречений на поразку: у The Hill пояснили чомувсі новини дня
Політика
Світ
16.05.2024 276

Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі

Політика Байдена щодо ударів по РФ не змінилася.

6f5aa502a442657cb7ef0419edd3ea92_16.05.24

Українські чиновники роблять новий поштовх, щоб змусити адміністрацію Байдена скасувати заборону на використання зброї, виготовленої в США, для нанесення ударів усередині Росії. Пише ТСН. 

Про це пише Politico.

Як зазначається, цього тижня група українських парламентаріїв перебуває у Вашингтоні, щоб заручитися допомогою Конгресу в цьому питанні, яке, на їхню думку, накладає наручники на військові дії України, оскільки Київ намагається завдати удару по російських військових складах за кордоном.

Лише цього тижня десятки тисяч російських військових перейшли через кордон на північному сході України під час нападу, який українська розвідка очікувала місяцями. Росіяни завдають удару по перенапруженим українським підрозділам, що потребують техніки, які здають позиції під час перегрупування.

"Головна проблема зараз — це політика Білого дому щодо обмеження нашої здатності завдавати ударів по військових цілях у Росії", - заявив Давид Арахамія, голова правлячої в українському парламенті партії "Слуга народу".

Росія добре усвідомлює це обмеження та змогла сконцентрувати щонайменше 30 000 військових і обладнання на кордоні, не боячись бути враженою армійськими тактичними ракетними системами великої дальності, наданими США, які Україна використовувала для руйнівного впливу на російські війська всередині Україна.

"Ми бачили, як їхні військові сиділи за один-два кілометри від кордону всередині Росії, і ми нічого не могли з цим вдіяти", — заявила в окремому інтерв’ю Олександра Устинова, голова спеціальної парламентської комісії з питань озброєнь і боєприпасів.

Відповідаючи на прохання про коментар, двоє офіційних осіб США підтвердили, що політика адміністрації Байдена не змінилася.

"Допомога призначена для оборони, а не для наступальних операцій на російській території", — сказав один із чиновників, якому надали анонімність для обговорення делікатних питань.

Додамо, президент України Володимир Зеленський відповів, де Україна використовуватиме зброю, надану партнерами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі 5.00 5 2
Політика / Світ
16.05.2024 276
Еще материалы раздела «Світ»