НОВИНИ ДНЯ: Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року  Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війнивсі новини дня
Політика
Європа
16.05.2024 435

У Німеччині робитимуть зброю під калібр автомата Калашникова для України

Німецька компанія Heckler & Koch планує виробляти зброю старого зразка під калібр автомата Калашникова. Це пов'язано з війною в Україні.

_viyskoviy_pidrozdil_ppo_odeska_oblast_gettyimages_2149571081_62c11e0551841e803f8bae309531061d_650x410_16.05.24

Про це заявив представник оборонного концерну, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Die Welt.

Видання вказує, що українські солдати на передовій використовують різні види озброєнь, від західних до радянських зразків. Тому компанія Heckler & Koch планує розширити асортимент свого виробленого озброєння.

Водночас журналісти вказали, що німецький виробник зброї та власний постачальник для Бундесверу нещодавно представив цифри звіту, які частково виявилися нижчими за рівень попереднього року.

Але водночас з'явиться нова ніша в цьому бізнесі, і пов'язана вона з війною в Україні. Компанія планує розширити асортимент своєї продукції, включивши в нього автомати і кулемети під калібр автоматів Калашникова та інших калібрів з країн колишнього Варшавського договору.

Автомат Калашникова

Автомат, прийнятий на озброєння в СРСР у 1949 році. АК і його модифікації є найпоширенішою стрілецькою зброєю у світі, його занесено до Книги рекордів Гіннесса: налічується понад 100 млн одиниць цього автомата, він перебуває на озброєнні 106 країн світу.

На основі 7,62-мм автомата Калашникова створено сімейство бойової та цивільної стрілецької зброї різних калібрів, включно з автоматами АКМ і АК-74 та їхніми модифікаціями, ручним кулеметом Калашникова, карабінами.

Радянська зброя під час війни в Україні

Варто зазначити, що спочатку в України була значна кількість зброї радянського зразка, але після нападу окупантів Захід став передавати їй нові зразки зброї.

Водночас армія Росії також забезпечена зброєю радянського зразка. Нещодавно Інститут вивчення війни писав, що Російська Федерація покладається на величезні запаси техніки та іншого обладнання часів СРСР, щоб підтримувати темп війни проти України.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Німеччині робитимуть зброю під калібр автомата Калашникова для України 5.00 5 3
Політика / Європа
16.05.2024 435
Еще материалы раздела «Європа»