НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
16.05.2024 272

ЦНАПи не готові до оновлення даних військовозобов'язаних

Нове мобілізаційне законодавство передбачає, що частина роботи з оновлення даних військовозобов'язаними буде у зоні відповідальності Центрів надання адміністративних послуг.

Втім, Liga.net, посилаючись на співрозмовника в одній із місцевих адміністрацій Харківської області, повідомляє, що у ЦНАПів досі немає доступу до необхідних систем, в які потрібно буде вносити уточнення. Його повинен був надати уряд.

"Немає навіть технічної можливості брати участь у процесі", — заявило джерело видання.

Цю інформацію підтвердили також у Львівській ОВА. Там додали, що досі не було й навчань для працівників, як саме працювати з цими системами. В адміністрації сподіваються, що до 17 травня будуть прийняті усі нормативно-правові документи, буде надано доступ і проведено тренування.

Тим часом депутат від "Євросолідарності" та член комітету з нацбезпеки та оборони Ірина Фріз наголосила, що підзаконні документи в цьому питанні — зона відповідальності саме уряду, а не парламенту. Він також несе відповідальність за організацію механізмів оновлення даних громадянами протягом двох місяців через ЦНАПи і електронний кабінет.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЦНАПи не готові до оновлення даних військовозобов'язаних 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
16.05.2024 272
Еще колонки: Колонки / Блоги