НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
16.05.2024 260

Мобілізація з 25 років може додати ЗСУ 100 тисяч бійців

Мобілізація з 25 років може додати до Збройних сил України приблизно 100 тисяч молодих військовослужбовців.

Про це повідомляє Українська правда.

Закон про зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років чекав на підпис президента Володимира Зеленського майже рік з моменту його ухвалення Верховною Радою.

За словами джерел УП, які брали участь у засіданнях Ставки, колишній головнокомандувач Валерій Залужний кілька разів нагадував главі держави про цей документ. Проте Зеленський вагався. Зокрема, через нелюбов до непопулярних політичних рішень і фінансовий аспект мобілізації нових військовослужбовців.

На пресконференції наприкінці минулого року президент заявив, що військові запропонували додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей, серед яких мали би бути й чоловіки віком від 25 років. Фінансування з держбюджету мобілізації такої кількості людей він оцінив приблизно в 500 мільярдів гривень.

Але зрештою через виснаження Сил оборони та безповоротні втрати на фронті Зеленський все-таки підписав закон.

Співрозмовники УП у Генеральному штабі ЗСУ прогнозують, що рішення про мобілізацію із 25 років може додати до українського війська приблизно 100 тисяч молодих бійців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація з 25 років може додати ЗСУ 100 тисяч бійців 5.00 5 2
Політика / Україна
16.05.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»