НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Європа
16.05.2024 268

«Вся територія, включно з Кримом»: Данська євродепутатка закликає допомогти Україні перемогти

Україна має повернути під контроль усі свої території, включно з півостровом Крим, який перебуває в окупації понад 10 років. А країни НАТО мають посприяти перемозі України.

Karen_16.05.24

Про це в коментарі Guildhall заявила депутатка Європейського парламенту від Данії, членкиня комітету з правових питань Карен Мельхіор.

«Я не впевнена, що була якась декларація країн НАТО, в якій у правильних висловах говориться про те, що метою (Північноатлантичного альянсу — ред.) є перемога України, і, де було визначення української перемоги. Україна має сама вирішувати, що таке перемога», — заявила євродепутатка.

«Для мене перемога України — це повернення контролю над своїми територіями, включно з Кримом. Крим перебуває під окупацією вже понад 10 років, і це жахливо для українців, які там живуть — бути під окупацією так довго. Ми повинні підтримати перемогу України», — підсумувала данська політикиня.

Зазначимо, що колишній командувач військами США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес заявив, що провідні країни Заходу на сьогоднішній день не намагаються допомогти Україні перемогти Росію, що має змінитися. Захід має оголосити своєю стратегічною метою перемогу України.

Оценка материала:

5.00 / 2
«Вся територія, включно з Кримом»: Данська євродепутатка закликає допомогти Україні перемогти 5.00 5 2
Політика / Європа
16.05.2024 268
Еще материалы раздела «Європа»