<
НОВИНИ ДНЯ: Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"  Літо почнеться спекою  Американські пілоти готові керувати F-16 в Україні  Зодіакальний гороскоп на червень 2024 року для всіх 12 знаків  Що принесе літо. Прогноз погоди на вихідні 1−2 червня  Падіння цін. Скільки коштує орендувати квартиру в Києві напередодні літа  Ринок нелегальних сигарет може досягнути половини ринку: експерт назвав умовувсі новини дня
Політика
Світ
17.05.2024 280

США назвали неприйнятними, що Китай допомагає Путіну вести війну проти України

Цю позицію підтримують інші країни Заходу.

ca9ab6370e8c2ba16be2bd4caf07ce38_17.05.24

Адміністрація США висловила жорстку позицію щодо дій Китаю, який забезпечує підтримку російського військово-промислового комплексу для підживлення агресивної війни Кремля в Україні. Пише ТСН. 

Про це заявила у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, - пише Укрінформ.

«Я хочу прояснити одну річ: ми вважаємо неприйнятним, що китайські компанії допомагають Путіну вести цю війну проти України»,- підкреслила Жан-П’єр.

Так вона відповіла на запитання щодо взаємодії РФ і Китаю, а також запланованої зустрічі лідерів двох країн цього тижня.

Речниця Білого дому також наголосила, що цю позицію підтримують інші країни Заходу.

Додамо, візит російського диктатора Володимира Путіна до Пекіна в четвер, 16 травня, ймовірно, не міститиме жорстких домовленостей, але ознаменує початок його нового президентського терміну демонстрацією підтримки з боку найвпливовішого політичного партнера, китайського колеги Сі Цзіньпіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
США назвали неприйнятними, що Китай допомагає Путіну вести війну проти України 5.00 5 2
Політика / Світ
17.05.2024 280
Еще материалы раздела «Світ»