<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  У Міноборони обіцяють піти назустріч мобілізованим: що пропонують  Бронювання, оновлення даних, гроші для добровольців та демобілізація: головне з інтерв’ю Завітневича  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Яке співвідношення добровольців та мобілізованих в ЗСУ: у Міноборони озвучили цифри  США допоможуть відновити та захистити українську енергетику від ударів РФ, - Держдеп  Раді пропонують скоротити повноваження ТЦК через постійні скандаливсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
17.05.2024 236

Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування "Левада-Центру".

З вересня 2023 року рівень підтримки війни проти України коливається довкола 75%, у квітні її схвалюють три чверті.

Після нетривалого зниження наприкінці минулого - на початку нинішнього року почала відновлюватися частка жителів Росії, які виступають за мирні переговори – зараз таких близько половини (51%). Частка тих, хто вважає, що треба продовжувати військові дії, за той же період мінялася мало, сьогодні таких 39%.

У рамках квітневого опитування було повторено експеримент, проведений півроку тому. За допомогою генератора випадкових чисел респонденти були поділені на дві рівні групи, кожній з яких ставилося питання в одному з двох формулювань.

Експеримент показав, що більшість опитаних (71%) підтримали б рішення Путіна, якби "цього тижня" він вирішив припинити війну з Україною (у жовтні 2023 - 70%). Однак, якби Путін вирішив припинити війну за умови повернення захоплених територій, то в цьому випадку його рішення підтримали б 30% жителів Росії (у жовтні 2023 року - 34%).

Опитування "Левада-центру" проведено 18 до 24 квітня 2024 року серед 1603 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (з ймовірністю 0,95) вбирається у 3,4%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
17.05.2024 236
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»