<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Політика
Світ
17.05.2024 228

Кількість вильотів винищувачів НАТО для перехоплення російських літаків над Балтикою зросла на 20%, - Reuters

Від початку 2024 року кількість вильотів винищувачів НАТО для перехоплення російських літаків, які наближаються до повітряного простору союзників над регіоном Балтійського моря, зросла на 20-25%.

Про це повідомило видання Reuters з посиланням на джерела в Альянсі.

Співрозмовник не назвав конкретні цифри щодо кількості польотів російської військової авіації, але наприкінці 2023 року Альянс повідомляв, що винищувачі сил НАТО більше 300 разів підіймалися в небо на перехоплення військових літаків РФ.

Більшість інцидентів сталася саме над Балтійським морем. При цьому західні пілоти майже не виявляють російських винищувачів та стратегічних бомбардувальників. Частіше це - літаки спостереження або транспортна авіація.

Крім того, російські військові літаки вже давно не передають код транспондера, що вказує на їхнє місцеперебування та висоту, не вказують план польоту і не спілкуються з авіадиспетчерами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кількість вильотів винищувачів НАТО для перехоплення російських літаків над Балтикою зросла на 20%, - Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
17.05.2024 228
Еще материалы раздела «Світ»