<
НОВИНИ ДНЯ: США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Сигарети дорожчатимуть швидше: комітет Ради підтримав підвищення акцизу  Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"  Літо почнеться спекоювсі новини дня
Політика
Україна
17.05.2024 203

Росія розширила зону активних бойових дій на 70 км, - Сирський

Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Facebook та зведення Генштабу ЗСУ.

Головком зазначив, що працює у частинах, які беруть участь у боях у Харківській області.

"Противник розширив зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, таким чином намагаючись примусити нас задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву. Основні зусилля ворог зосередив на напрямку Стрілеча - Липці та на захоплені Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил наших військ", - зазначив Сирський.

За його словами, росіяни посилили угруповування військ "Сєвєр", до складу якого увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів. Противник почав наступ раніше, коли помітив перекидання сил ЗСУ, але прорвати оборону не вдалося.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія розширила зону активних бойових дій на 70 км, - Сирський 5.00 5 2
Політика / Україна
17.05.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»