<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
18.05.2024 232

Сирський: окупанти розширили зону активних бойових дій майже на 70 км

Ситуація на сході України дуже складна. Окупанти розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, таким чином намагаючись примусити нас задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

1db3a1455dea9b9d29a2b8ec6a425d3e_18.05.24

Про це повідомив Головнокомандувач Олександр Сирський. Пише ТСН. 

"Основні зусилля ворог зосередив на напрямку Стрілеча-Липці та на захопленні Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил наших військ. Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак, йому не вдалось прорвати нашу оборону. Втім, ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої і ворог до цього готується", — зазначив він.

Сирський наголосив, що "за таких обставин ми повинні не допустити подальшого просування ворожих військ стійким утриманням займаних рубежів та позицій, ударами авіації, ракетних систем, вогнем артилерії і танків завдати йому максимальних втрат, а також створити умови для розгрому діями мобільних штурмових груп та підрозділів атаками у фланг і тил із різних напрямків".

Раніше Генштаб повідомив, що українські Збройні сили зосереджують основні зусилля на недопущенні просування окупаційної армії РФ вглиб української території, а також на зриві планів росіян щодо встановлення контролю над всією територією Донецької області та частиною Харківщини. Від початку доби відбулося 60 бойових зіткнень, 20 з яких ще тривають.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський: окупанти розширили зону активних бойових дій майже на 70 км 5.00 5 2
Політика / Україна
18.05.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»