<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський  Досліджує історію та опікується музеями. Де зараз лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенко  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде "жахливим"всі новини дня
18.05.2024 219

В Україні знизилась ціна на тепличні огірки

В Україні спостерігається інтенсивне зниження цін на тепличні огірки. Тепличні комбінати відвантажують цей овоч дешевше, ніж минулого року.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Представники тепличних комбінатів пояснили, що головною причиною знижувального цінового тренду є сезонне збільшення пропозиції цієї продукції в умовах досить низького попиту.

Так, станом на 16 травня, українські тепличні комбінати продавали огірки по 20-60 грн/кг ($0,51-1,52/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Оператори ринку назвали декілька причин такої ситуації.

«По-перше, вибірки в комбінатах були стабільними й в достатніх обсягах, через що пропозиція на ринку помітно збільшилися. Водночас попит на огірки помітно погіршився порівняно з минулим тижнем», – йдеться у повідомленні.

Тому продавці змушені були переглядати відпускні ціни на огірки в бік зниження, щоб активізувати темпи збуту й уникнути накопичення на складах великих обсягів нереалізованої продукції.

Аналітики додали, що зараз тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 57% дешевше, ніж у середині травня 2023 року.

Виробники не виключають, що може відбутися і подальше зниження цін за умови збереження нинішніх темпів збуту.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні знизилась ціна на тепличні огірки 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.05.2024 219
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»