НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2024 260

Зеленський пояснив, чому Україна хоче підключити Китай до саміту миру

Україна хоче, щоб Китай приєднався до саміту, який відбудеться у червні у Швейцарії, оскільки Пекін має вплив на Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського в інтерв’ю AFP, яке цитує CNN.

Глава держави закликав Китай і країни світу, що розвиваються, взяти участь у саміті миру, який наступного місяця приймає нейтральна Швейцарія. На перший глобальний саміт миру Росія не була запрошена.

На думку президента, Китай має приєднатися до переговорів, оскільки це одна з країн, яка має вплив на Росію.

"... вони мають вплив на Росію, і чим більше таких країн буде на нашому боці, тим більше Росії доведеться рухатися і [більше країн] з якими доведеться рахуватися", - сказав Зеленський.

Ставлення Китаю до війни в Україні

Варто зазначити, що Китай - одна з країн, які займають нейтральну позицію щодо війни Росії проти України. Пекін заявляє, що підтримує територіальну цілісність України, але фактично він не засудив дії Москви.

Китайські компанії продовжують торгові зв'язки з Росією і посилюють їх. Хоча Пекін утримується від передачі Москві зброї для ведення війни.

Російський диктатор Володимир Путін днями відвідав Китай і зустрівся з лідером Сі Цзіньпіном. Китайський лідер під час візиту Путіна заявив, що Пекін виступає за "політичне завершення" війни Росії проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський пояснив, чому Україна хоче підключити Китай до саміту миру 5.00 5 2
Політика / Україна
19.05.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»