НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
20.05.2024 260

Закрити небо над Україною: НАТО вже має модель – Business Insider

НАТО має план, як закрити повітряний простір України.

b4c2da87ce0b339d7f6efd80ec78e6d5_20.05.24

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні.

Про це пише видання Business Insider. Пише ТСН. 

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив переконання, що ракети-перехоплювачі можуть запускатися з території сусідніх з Україною країн НАТО, таких як Польща та Румунія, аби прикрити принаймні західні області України.

Видання Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомило що правлячі та опозиційні партії Німеччини висловлюють підтримку ідеї захисту прикордонних до НАТО регіонів України.

"Західні країни могли б захистити частину повітряного простору України поблизу території НАТО та збивати російські безпілотники і ракети. Це зменшило б навантаження на українську протиповітряну оборону та дозволило б їм захистити фронт. Як у випадку з Ізраїлем, де допомагали Франція, Велика Британія та інші, вони не стали б воюючими сторонами", – заявив Родеріх Кізеветтер, політик опозиційного Християнсько-демократичного союзу та колишній офіцер генерального штабу Бундесверу.

Нагадаємо, видання The New York Times писало, що військові НАТО неминуче з’являться в Україні – з якою метою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Закрити небо над Україною: НАТО вже має модель – Business Insider 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
20.05.2024 260
Еще колонки: Колонки / Блоги