<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
20.05.2024 295

У США зробили крок до запровадження санкцій проти "Росатому"

Комітет Палати представників США підтримав два законопроєкти, покликані запровадити санкції проти "Росатому".

_gettyimages_1241351267_43e7fe4cb42d0bab458da93d377a8f59_650x410_20.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Міненерго України.

Відповідні рішення було ухвалено на засіданні комітету 16 травня і тепер ці проєкти законів буде винесено на розгляд Палати представників Конгресу США.

Міністр енергетики України Герман Галущенко назвав рішення комітету Палати представників США у закордонних справах позитивним.

"Це важливий сигнал, який свідчить про рішучість наших американських партнерів щодо запровадження санкцій проти "Росатому", - наголосив Галущенко.

Які санкції можуть запровадити США

Перший законопроєкт пропонує замінити російських постачальників виробниками зі США та країн-союзників, а також обмежити доступ уряду Росії до доходів у вигляді запровадження санкцій та експортного контролю проти "Росатому".

А другий законопроєкт передбачає накладення санкцій на осіб, які поставили під загрозу цілісність, безпеку або підірвали оперативний контроль України над Запорізькою АЕС.

Серед відповідних механізмів, зокрема, передбачено блокування активів, анулювання американської візи та штрафи щодо підсанкційних осіб.

Санкції проти "Росатому"

"Росатом" - це російський державний холдинг, що об'єднує понад 400 підприємств атомної галузі.

До складу "Росатому" входять всі цивільні атомні компанії Росії, підприємства ядерного збройового комплексу, науково-дослідні організації, а також атомний криголамний флот. "Росатом" управляє атомними електростанціями Росії, зокрема й окупованою Запорізькою АЕС.

Водночас ЄС не запровадив санкцій проти "Росатому" попри заклики це зробити з боку України. Раніше Галущенко заявляв, що санкції проти "Росатому" мали б істотний вплив на РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США зробили крок до запровадження санкцій проти "Росатому" 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
20.05.2024 295
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»