НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2024 643

Смерть Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану, - ISW

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ISW.

За даними інституту, Раїсі вважали одним із головних претендентів на те, щоб змінити Алі Хаменеї на посаді верховного лідера Ірану.

Хаменеї призначив Раїсі на посаду глави судової системи 2019 року і підтримав його на президентських виборах у серпні 2021 року.

"Наступні кілька днів можуть змінити найближчу і довгострокову динаміку режиму, включно з наступністю верховного лідера. Однак смерть Раїсі зрештою не змінить нинішньої траєкторії режиму, спрямованої на жорсткішу й консервативнішу внутрішню політику та агресивнішу регіональну політику", - вважають аналітики ISW.

Загибель Раїсі

Минулої суботи, 19 травня, низка інформаційних агентств повідомили про жорстку посадку вертольота, на борту якого перебував голова Ісламської Республіки Іран.

Рятувальна операція з пошуку вертольота тривала понад 10 годин. Згідно з повідомленнями ЗМІ, один із пасажирів гелікоптера імовірно виходив на зв'язок. Пізніше для пошуків іранського президента Туреччина направила безпілотний літальний апарат, який виявив уламки вертольота.

Внаслідок авіакатастрофи загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі та глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан.

Оценка материала:

5.00 / 3
Смерть Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану, - ISW 5.00 5 3
Політика / Світ
21.05.2024 643
Еще материалы раздела «Світ»