<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
20.05.2024 449

Понад два мільярди гривень інвестицій у роки війни від Укртелеком

Укртелеком уже інвестував понад один мільярд гривень у розвиток телекомунікацій за два роки повномасштабної війни і планує збільшити інвестиції ще на мільярд у 2024 році

Ykr_20.05.24

Укртелеком продовжує розвивати сучасну телекомунікаційну інфраструктуру, розуміючи наскільки це важливо навіть у час війни. Протягом 2022-2023 років Укртелеком інвестував понад 1 мільярд гривень власних коштів на розвиток і модернізацію телекомунікаційної мережі та своєї IT-інфраструктури.

Основні напрямки вкладання коштів – удосконалення транспортної інфраструктури та ядра мережі з метою розширення їх пропускної здатності, гнучкості та захищеності від ворожих атак; модернізація мідної інфраструктури шляхом заміни її на сучасну оптичну, розбудова нових оптичних мереж доступу до сучасних телекомунікаційних сервісів. За два роки повномасштабної війни прокладено майже 11 тисяч кілометрів волоконно-оптичного кабелю. Також значних капітальних вкладень потребувало придбання додаткового обладнання автономного енергопостачання для забезпечення безперебійності надання користувачам послуг енергонезалежного інтернету .

Інвестиції у кібербезпеку – обов’язкова і важлива стаття витрат для підтримки стійкості та захищеності власної інфраструктури: як IT-ландшафта, так і технологічної інфраструктури.

У час повномасштабної війни з’явилися нові напрямки капітальних інвестиції, пов'язані з необхідністю відновлення пошкоджених та зруйнованих ворогом вузлів зв'язку і лінійної інфраструктури.

Укртелеком й надалі продовжує розбудову нових оптичних мереж та  модернізацію мідної інфраструктури. У цьому році планується збільшення обсягів будівництва нових волоконно-оптичних ліній на 55% порівняно з попередніми періодами. Передбачено прокладання 8300 кілометрів оптичних мереж, що дозволить ще більшій кількості підприємств та українців користуватися сучасними телекомпослугами.

Загалом у 2024 році запланований обсяг інвестицій Укртелекому становить 1 млрд грн. 

Ykr_21.05.24

Довідка:

Акціонерне товариство «Укртелеком» – одна з найбільших телекомунікаційних компаній в Україні, що пропонує своїм клієнтам у всіх регіонах країни практично всі види сучасних телекомунікаційних послуг за єдиним рахунком. Укртелеком є провайдером швидкісного фіксованого інтернету, що має найширше покриття.

Оператор реалізовує масштабні проєкти розвитку і модернізації мережі, які передбачають заміну мідних кабелів на оптичні та розширення географії послуг – щороку оператор будує тисячі кілометрів оптики.

Укртелеком є єдиним учасником та засновником ТОВ «ТриМоб», що є постачальником послуг рухомого (мобільного) зв’язку в стандарті UMTS/WCDMA під торговою маркою «ТриМоб».

З 2013 року Укртелеком приєднався до бізнесів SCM.

Оценка материала:

5.00 / 3
Понад два мільярди гривень інвестицій у роки війни від Укртелеком 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
20.05.2024 449
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»