<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2024 248

Коли почнуть розсилати повістки поштою: відповідь Кабміну

Військовозобов'язані мають уточнити, зокрема, адресу місця проживання.

3b7d35e828481d8471ac20aa9aff5043_21.05.24

Повістки поштою почнуть розсилати після того, як мине 60 днів на оновлення військово-облікових даних. Це станеться 18 липня. Пише ТСН. 

Про це йдеться у постанові Кабміну.

Як зазначається, повістка про виклик резервіста або військовозобов’язаного до ТЦК та СП може бути надіслана зазначеними органами військового управління засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу його місця проживання. Це здійснюється після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних. Йдеться у тому числі й про адресу місця проживання.

"У разі неуточнення протягом 60 днів резервістом або військовозобов'язаним своєї адреси місця проживання повістка надсилається на його адресу зареєстрованого/задекларованого місця проживання", – йдеться у постанові.

Вона надсилається адресату не пізніше ніж протягом наступного дня після підпису повістки відповідним керівником. При цьому день явки за викликом визначається не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

Нагадаємо, українські військкомати готуються перейти до єдиної електронної бази. Так, кожному чоловікові віком 18-60 років присвоять електронний код.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли почнуть розсилати повістки поштою: відповідь Кабміну 5.00 5 2
Політика / Україна
21.05.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»