НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2024 322

Військовозобов'язаним можуть вручити повістку на роботі, - Міноборони

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, видавати повістки військовозобов'язаним можуть й роботодавці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна.

Як відзначив Лазуткін, згідно з положенням щодо порядку організації та введення військового обліку, повістки військовозобов'язаним можуть видавати:

  • представники виконавчих органів, сільських, селищних, міських рад;
  • роботодавці;
  • керівники підприємств, установ й організацій.

Мобілізація в Україні

Ще на початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації Верховна рада підтримала указ президента України Володимира Зеленського про введення воєнного стану, а також мобілізації. Кожні три місяці термін регулярно продовжується.

Зокрема 26 грудня 2023 року Кабінет міністрів вніс оновлений законопроєкт щодо мобілізації. Документ було підтримано Радою 11 квітня й вже незабаром він отримав підпис Зеленського. Закон набув чинності 18 травня.

Усе подробиці про те, що змінилось згідно з новим законопроєктом про мобілізацію - читайте у нашому матеріалі. Також ознайомитись з переліком хвороб з якими військовозобов'язаних вважатимуть придатним, можна за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовозобов'язаним можуть вручити повістку на роботі, - Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
21.05.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»